NO ENS FARAN FORA

Una força desbocada està expulsant el veïnat dels barris de Poble Sec, el Raval i Sant Antoni i  substituint-lo per nous habitants que tenen més diners.

La compra d’edificis sencers per part d’inversors de tot el món, l’augment brutal i la no renovació de molts contractes de lloguer d’habitatges i comerços de tota la vida, juntament amb la multiplicació de pisos turístics legals o il·legals i el creixement de bars i restaurants de moda o de luxe destinats només a turistes i hippsters  està transformant els nostres barris. Transformant-los en simples decorats del gran parc temàtic en que s’està convertint Barcelona a costa de fer fora als seus veïns per vendre’s només al turisme.

Davant d’aquesta situació ens hem de rebel·lar, no podem quedar-nos quiets mentre l’especulació dels voltors dels fons d’inversió i immobiliàries de tot tipus venen el barri al millor postor i els polítics de tots colors no acaben de fer res amb l’excusa que la culpa és de Madrid, o de la Generalitat o a les lleis de l’oferta i la demanda.

Cal organitzar-se des de baix, des dels barris, per recolzar activament les veïnes amenaçades d’expulsió, per defensar-nos contra els especuladors i per exigir a les institucions que impedeixin el desplaçament de la població.

La coordinació dels barris del Raval, Poble Sec i Sant Antoni i la creació d’aquesta web amb la finalitat d’ésser una eina útil en la lluita és un pas més en l’organització de l’autodefensa i la resistència veïnal contra l’especulació turística que està matant Barcelona.

 

A %d bloguers els agrada això: