El Raval s’ha despertat amb un nou espai alliberat

El Raval s’ha despertat amb un nou espai alliberat. Ahir diumenge, durant l’acte de denúncia de l’especulació organitzat per Raval Resistim i el Grup d’Habitatge del Raval, veïnes del barri acompanyades d’activistes van procedir a l’obertura d’un solar al carrer Sant Bartomeu.
Vora les cinc de la tarda, una trentena de persones, entraven al solar per realitzar l’acció. Un cop dins, es va dur a terme la presentació de la pàgina web noensfaranfora.com, una eina promoguda per l’espai de coordinació existent entre els barris de Poble-Sec, Sant Antoni i el Raval que recull materials i recursos de gran utilitat que reforcen la lluita contra la gentrificació i l’expulsió de les veïnes.
Un cop finalitzada la presentació es va dur a terme una assemblea oberta de veïnes. Durant les intervencions algunes d’elles van exposar els seus casos en relació a la violència immobiliària que estan patint. També van manifestar la necessitat de prendre partit en la lluita i de crear espais de resistència i autoorganització veïnal. En aquest sentit, van mostrar la seva voluntat d’emprar el solar per realitzar-hi activitats i un hort. És per això, que el que en un primer moment havia d’ésser simplement una okupació temporal, es va convertir en quelcom permanent.
Cap al final de l’assemblea es va decidir que aquesta setmana es presentaria el projecte a la resta de veïnes dels carrers contigus i que les convocarien a un berenar i assemblea oberta de gestió el diumenge 28 de maig a les 16:30h a l’espai.
Us animem a participar-hi.

Grup d’Habitatge del Raval

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: